Rør sammen smør, sukker og vaniljeekstrakt. Tilsett egg og rør til en jevn masse. Bland hvetemel, natron og salt og sikt inn i blandingen. Rør godt sammen før grovhakket sjokolade (i 3-4 mm store biter) blandes godt inn i deigen. Jeg blander ofte hvit og mørk sjokolade, men knust M&M, valnøtter, Non-Stop e.l. kan også blandes inn.
Form spiseskjedstore topper deig på stekeplate med bakepapir. Trykk de litt flate og sørg for å ha god avstand (1-2 ganger bredden på toppene) på stekeplaten.
Stekes ved 190 grader i 8-12 minutter på midterste rille. Kakene er ferdige så snart de begynner å bli gyldne. Stekes de for lenge blir de ikke myke.
Avkjøles på rist og spises lunkne sammen med et glass melk.
Skulle det mot formodning bli noen igjen oppbevares de i en tett boks eller pose, men vil da bli noe mindre myke etter hvert som de blir helt kalde. Kan evt. varmes litt i mikrobølgeovn (10-20 sek) for å bli litt mykere.